Τηλέφωνο: 210-8064259 / 22610-23430

Η σωστή διατροφή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητη για την υγεία της μητέρας και την ομαλή ανάπτυξη του μωρού. Το ιδανικό βάρος καθορίζεται από το δείκτη μάζας σώματος [(Βάρος σε Kg) / (ύψος σε m)2] της μητέρας πριν την εγκυμοσύνη. Για παράδειγμα, αν είναι φυσιολογικός (18.5 – 24.9 kg/m2), η αύξηση του βάρους πρέπει να είναι 11.5-14 Kg.

Η ισορροπημένη πρόσληψη πρωτεϊνών, φρούτων και λαχανικών, υδατανθράκων και χαμηλών λιπαρών, είναι απαραίτητη. Παράλληλα, η συμπληρωματική χορήγηση φυλλικού οξέος, σιδήρου και –αν δεν καταναλώνονται αρκετά γαλακτοκομικά- ασβεστίου, έχει προστατευτική δράση για τη μητέρα και το μωρό.

Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δίνεται στη σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής κατά την προετοιμασία του φαγητού και στο καλό ψήσιμο τροφών, όπως τα κρέατα και τα ψάρια. Τέλος, το αλκοόλ και τα πλούσια σε υδράργυρο ψάρια (π.χ. ξιφίας, κολιός) θα πρέπει να αποφεύγονται, ενώ η ποσότητα της καφεΐνης να μην υπερβαίνει τις 1-2 κούπες καφέ (ή εναλλακτικά τσαγιού, προϊόντων cola) κάθε μέρα.